O projektu

I Love SFTranSFerzala je projekt hrvatskog SF fandoma čiji je cilj potaknuti posjetitelje domaćih konvencija i drugih događanja na sudjelovanje i posjećivanje većeg broja takvih događaja.

Također je cilj je povezati se s članovima fandoma, posebice mladima, koji možda žele i aktivnije sudjelovati u radu udruga, te potaknuti bližu suradnju samih udruga radi stvaranja boljih i kvalitetnijih događaja s većom posjećenošću.

Što je TranSFerzala?

TranSFerzala je inspirirana planinarskim obilaznicama (također poznatim kao transverzala) i, najkraće rečeno, TranSFerzala nagrađuje najaktivnije posjetitelje hrvatskih SF konvencija.

Svaka osoba koja se učlani dobit će iskaznicu na kojoj će skupljati pečate za svaku posjećenu konvenciju (ili drugi fandomski događaj). Skupljanje pečata traje jednu fandomsku godinu, odnosno počinje s Istrakonom i završava s Rikonom.

Posjetitelji Istrakona bit će u mogućnosti za 10 kuna kupiti iskaznicu za trenutnu godinu. Cilj je skupiti što je više moguće pečata sa žanrovskih događaja u toj godini.

TranSFerzala iskaznica
Članska iskaznica za TranSFerzalu

Što time dobivam?

Svatko tko ispuni niže opisane uvjete na kraju godine dobit će poklon paket. Sadržaj paketa ovisi o tome koliko se ljudi učlani (i prema tome koliko novca ćemo skupiti), no naš plan je da svatko dobije barem majicu i bedž.

Ali to nije sve! Svi koji ispune zadane uvjete ulaze u izvlačenje za glavnu nagradu, a to je besplatan ulaz na sva žanrovska događanja u sljedećoj godini. Bit će izvučena tri dobitnika ove veoma atraktivne nagrade.

Koji su uvjeti za osvajanje nagrada?

Uvjet je posjetiti četiri najstarije hrvatske konvencije: Istrakon, SFerakon, Liburnicon i Rikon. Ako netko nije u mogućnosti posjetiti sve četiri konvencije, jedan (i samo jedan!) nedolazak moguće je nadoknaditi dolaskom na barem dva “bonus” događaja.

Ove godine na popisu bonus događaja koje bodujemo nalaze se:

  • Festival fantastične književnosti u Pazinu
  • Pandakon u Zagrebu
  • SF Week u Zadru
  • Domikon u Donjem Miholjcu

Da biste osvojili poklon paket i konkurirali za glavnu nagradu, trebate dakle otići na četiri glavne konvencije ili na tri glavne konvencije i barem dva druga događaja.

Ako ovo zvuči komplicirano, imamo ilustraciju koja to pojašnjava:

Uvjet za osvajanje nagrade
Uvjet za osvajanje nagrade

Za glavnu nagradu se nemaju pravo natjecati glavni organizatori četiri spomenute konvencije. (Međutim, još uvijek mogu osvojiti poklon paket ako ispune uvjete.)

Zašto ova kartica košta 10 kuna?

Zato da bismo mogli pripremiti kartice i nagradni fond. Sav novac bit će upotrijebljen isključivo u ovu svrhu (ako ostane “viška” novaca, iskoristit će se za izradu kartica i nagrada za sljedeću godinu).

Što ako propustim Istrakon?

Bez brige, iskaznicu će se moći nabaviti i na SFerakonu.

Što ako propustim Rikon, a imam ispunjene uvjete?

Možete ispunjenu iskaznicu poslati poštom ili po nekoj osobi koja dolazi na konvenciju. Majica će vam biti poslana na kućnu adresu, a vaša iskaznica će biti u završnom izvlačenju i obavijestit ćemo vas ako osvojite glavnu nagradu.

Kako ćemo vas pronaći na svim tim događanjima?

Imat ćemo štand na svakoj konvenciji i barem jednog delegata na svim drugim događajima. Kontakt osobe za svaki događaj će biti unaprijed najavljene.