Jesenja SF osovina Pandakon – Domikon

Ponekad nam se čini da iduća konvencija nikako da stigne na red, a ponekad nam sve završi u istom vikendu. I upravo nam se bliži jedan baš takav vikend!

Fandomska jesen počinje udarnički; od 19. do 20.9. održat će se dvije konvencije, potežući TranSFerzalu između Donjeg Miholjca i Zagreba.

DomikonDomikon, tematska Star Trek i NLO konvencija održat će se u Klubu mladih Donji Miholjac, s početkom u 13 sati. Domikon se u svom devetom izdanju prebacio s kolovoza na rujan, ali okosnica programa ostaje ista, uz različite novosti koje se svako malo otkrivaju na njegovim stranicama. Uz različita predavanja, kvizove i igre, očekuje vas i hrvatska premijera Zvjezdanih staza te izložba NLO artefakata, a tu je i izvrsni tradicionalni Klingonski grah.

pandakonIstovremeno, dvjestotinjak kilometara dalje u zagrebačkom klubu Močvara, održat će se Pandakon, konvencija azijske kulture. Iako je tematski i dalje orijentiran na Japan, Pandakon se odlučio posvetiti i drugim azijskim kulturama te je ove godine naglasak stavljen na Kinu. Program se kao i prošlih godina dijeli na zabavni „multimedijalni-party“ dio, te „tradicionalni-kulturni“ dio, a cosplayeri najavljuju još raskošnije i kreativnije kostime.

TranSFerzala će vas čekati na obje konvencije, stoga put pod noge, kartice pod žigove i dobro se provedite!